HOE WE U KUNNEN HELPEN – TOOLS EN METHODOLOGIEEN

Om als bedrijf doelen te bereiken is het belangrijk een netwerk van mensen te hebben die vanuit een heldere focus samenwerken. Wij bewerkstelligen strategische verandering door middel van menselijk gedrag.

We helpen u door het implementeren van de 3 S’en: Small Solid Steps. Allereerst richten we ons op de integrale onderdelen van uw team, de individuen. Wij duiken in uw cultuur en werken met uw organisatie om de individuele persoonlijkheden en capaciteiten te begrijpen. Daarnaast kijken we naar hun persoonlijke gedrag, zowel individueel, als ook in een groep. Van daaruit werken we ons naar boven in de organisatiestructuur.

Door het analyseren van menselijk gedrag evalueren we of iedereen in uw organisatie hun volledig potentieel benut. We nemen hierin mee hoe mensen werken, zowel onafhankelijk en, nog belangrijker, hoe ze in een team setting werken: waar vullen ze elkaars sterktes en zwaktes aan om op die manier als een samenhangend en extreem effectief team te acteren.

Op deze manier combineren we persoonlijke ontwikkeling met het bereiken van resultaten via vertrouwen, openheid, verbondenheid en verantwoordelijkheid.

Het is zo eenvoudig als het Waarom, Hoe en Wat!

Waarom

De eerste stap in de ontwikkeling naar een high-performing organisatie is het begrijpen van de verschillende persoonlijkheden van de teamleden. Iedereen heeft een unieke persoonlijkheid, iedereen gedraagt zich anders. Door de logica achter dit gedrag te begrijpen kunnen we de teaminteractie gigantisch verbeteren.

Hoe

We stellen de individuele sterktes en gevoeligheden vast, en verschaffen inzicht in ieder individu, en gebruiken dit inzicht om de performance van uw bedrijf te verbeteren. Dit helpt uw organisatie duurzaam en veerkrachtig te worden.

Wat

De metingen die we uitvoeren worden gebruikt om een kader te scheppen voor het bedrijf om daarin connecties tussen individuen te creëren waardoor actieve, high-performing teams ontstaan.